Friskvård på jobbet

Yoga på jobbet – ett hållbart arbetsliv

– Frisk och fortsatt frisk

Har du svårt att hinna med? Har du kanske av och till sömnbesvär och ofta blir sjuk när det är dags för semester? Eller vill ni skapa en bättre arbetsmiljö med mer glädje och energi? Förebygga ohälsa på jobbet? 

Har du svarat ”ja” på någon av ovanstående frågor?  Då är det dags för “Yoga på Jobbet”. 

Dags för ett inspirationspass på friskvårdsdagen, en energiboost på planeringsdagen eller en friskvårdande kurs? Kontakta då Yogacenter Uppsala för förslag på upplägg som passar er och prisuppgift.

Vi erbjuder både friskvårdande pass i avstressande MediYoga, samt mer fysisk pass med Hatha yoga och Pilates. Tillsammans anpassar vi passen till er arbetsplats och era behov.

Riksteatern har yoga på schemat varje vecka, liksom Ekonomikum vid Uppsala universitet. På företag som Astra Zenica och Investor rehabiliteras sedan 2004 sjukskriven personal med MediYoga.

Gör en friskvårdsinvestering i ditt företag och boka ”Yoga på jobbet”. I slutändan är det inte en kostnad att boka in regelbunden MediYoga, utan en vinst!

MediYoga – friskvård för kropp och sinne

MediYoga – den mest effektiva stresshanteringen med ett allt större vetenskapligt stöd för dess goda effekter!

Med en kombination av fysisk aktivitet och återhämtning har MediYogan visat sig vara ett kraftfullt verktyg för att förebygga t ex stressrelaterade besvär och sömnstörningar.  Yogan ger styrka åt bland annat muskulatur i nacke, axlar och rygg och gör kroppen smidig samtidigt som den ökar koncentrationsförmågan och ger en inre avspänning. Resultatet; deltagarna mår bättre och blir effektivare och företagets produktivitet ökar.

För dig som är arbetsgivare är ”Yoga på jobbet” ett utmärkt sätt att erbjuda din personal friskvård på ett lättåtkomligt sätt. Yoga på jobbet är en avdragsgill kostnad. Det som behövs är en lokal där deltagarna kan sitta på stol eller ligga på yogamatta/liggunderlag. Om det inte finns någon större sal går det utmärkt att göra yogan sittandes på stolar i ett vanligt mötesrum. Yogapasset tar 45-60 minuter och inkluderar en stunds avslappning. Ni blir inte svettiga och behöver därför inte tillgång till duschar. Övningarna anpassas så att alla kan vara med!

Hatha Yoga och Pilates

För er som önskar mer fysiska pass erbjuder Yogacenter Uppsala även  fysisk Hatha/Vinyasa-yoga samt Pilates och skräddarsyr passen utifrån ert företags behov.

Till dessa pass behövs är en lokal som har plats för yogamattor att utföra yogan på. Passen inleds med “Solhälsningen” och efterföljs därefter av ett specialanpassat program med olika Hathayogapositioner, pilatesövningar och/eller lugnare MediYogaövningar. Yogapasset tar 45-60 minuter och inkluderar en kortare stunds avslappning. Passen är anpassade så att både nybörjare och mer vana utövare kan delta.

Vill du “Yoga på Jobbet”?

Ett inspirationspass på friskvårdsdagen, en energiboost på planeringsdagen eller en friskvårdande kurs?

Kontakta då Yogacenter Uppsala för förslag på upplägg som passar er och prisuppgift.