Lärare & Terapeuter

Med passion för rörelseglädje och hälsa…

Kristina Widerborn

Kristina är utbildad lärare och terapeut i MediYoga, är cert. Coach i Stress och Utbrändhet, Mindfulnessinstruktör enligt MIMY (MindfulnessMediYoga),har utbildning i gravidyoga samt Hathayoga och Pilates (STOTT). Kristina driver Yogacenter Uppsala.

“Träning och hälsa har alltid varit ett stort intresse för mig och jag har många års erfarenhet av att såväl driva träningsanläggningar som att lära ut rörelseglädje. Under de senaste åren upplever jag att samhället blivit allt mer stressat och pressat, och under mina sista år som chef levde jag själv med utmattning i både kropp och sinne. MediYogan, som från början var egen rehabilitering, hjälpte mig kraftfullt att minska såväl fysisk smärta som andra stressrelaterade symptom. 2016  startade jag företaget Yogadore – med passion för hälsa för både kropp och sinne, och med en önskan att sprida och stötta till god hälsa och välmående.” 

År 2004 grundade Kristina “Fitness and Aerobics Section” på Oxford University Club och under åren 2006-2016 arbetade hon sedan som chef för Studenthälsan i Uppsalas träningsanläggningar Campus1477 och som teamledare och instruktör. Genom åren har det blivit många instruerade pass och Kristina har haft glädjen att inspirera tusentals deltagare till fysisk aktivitet och rörelseglädje. Idag delar hon sin tid mellan att vara Fysioterapeut på Stiftelsen Andreas Ands Minne och att driva och lära ut på YOGACENTER UPPSALA.


Malin Lagström 

(Bild kommer inom kort)

Malin är utbildad lärare och terapeut i MediYoga och har utbildningar inom MindfulnessMediYoga, Stress och utbrändhet, barnyoga, migränyoga, Yin- och restorative yoga.

“Mediyogan hittade jag under en period i livet när jag inte alls mådde bra, stress, yttre och inre krav gav mig en psykisk ohälsa. Genom yogan har jag hittat verktyg att hantera både den yttre och inre stressen och denna erfarenhet vill jag gärna dela med mig av.”

Förutom att driva företaget MyMala arbetar Malin som arbetsterapeut med personer med ADHD. Hon erbjuder där även yoga och har under många år arbetat med barn och vuxna med olika funktionsnedsättningar, både fysiska och psykiska. Alla är välkomna och välkomnar till hennes kurser, hon anpassar kursen så att den passar alla.


Monika Ryberg

Beskrivning kommer inom kort.


Borit Karlsson

Borit är utbildad yogalärare vid Axelsons Gymnastiska Institut och har även utbildningar inom Alexanderteknikbaserad yoga.

Jag hittade till yogan efter att ha arbetat med min kropp i många år. Sedan tjugoårsåldern har jag levt med ledgångsreumatism vilket har drivit mig till att anpassa, utforska min kropps begränsningar och så småningom i takt med jag mådde allt bättre, utvidga kroppens möjligheter. Idag mår jag väldigt bra men har vissa bestående rörelseinskränkningar. Alexandertekniken blev den pusselbit som hjälpte mig att finna MIN yoga och jag brinner för att hjälpa andra att finna sin!”

Borit driver företaget Vendels Städ&Service, har arbetat som lärare i grundskolan, universitetet och musikskolan under flera års tid och har även utbildningar inom musik och idé-och lärdomshistoria.


Elisabeth Aguilera

Elisabeth har mångårig erfarenhet av att instruera olika typer av pass. Hjärtat har hon i musik och dans och under flera år drev hon företaget “Just Dance Uppsala” där hon inspirerade tusentals deltagare till dansglädje och hälsa. När hon inte dansar, sjunger, spelar gitarr så arbetar hon idag till vardags som UX-designer. På YOGACENTER UPPSALA möter du henne på workshopen Yoga Dance. Håll utkik, datum kommer inom kort.

“Jag gör det jag älskar och jag älskar det jag gör
Oavsett om jag är på jobbet eller om jag är hemma
Min filosofi är ”snällhet”
Mina egna terapi former är rörelse snabba som långsamma eller fingrarna längs med gitarrens strängar lyssnandes på resonansen
Jag är mamma och partner och en vän, jag vill tror att det säger allt om mig.
Som din spegel på klassen är jag närvarande och inlyssnande och jag delar mer än gärna av min energi.”