Lärare & Terapeuter

Med passion för rörelseglädje och hälsa… 

Vi som våren 2019 hälsar dig varmt välkommen till Yogacenter Uppsala är (i bokstavsordning):

Amelie F.

Amelie har ett stort intresse för träning och mångårig erfarenhet av att lära ut pass av olika slag. En röd tråd i hennes pass är att sträva efter funktionell träning som även har en holistisk tanke. Hon har i många år instruerat uppskattade pass på Campus1477, bl a Soma Move och Soma Mind. Vi har nu glädjen att få ta del av hennes djupa kunskap och motiverande pedagogik.

Våren 2019 träffar du Amelie på

Hatha Vinyasa yoga – söndagar kl.17.00


Borit K.

Borit är utbildad yogalärare vid Axelsons Gymnastiska Institut och har även utbildningar inom Alexanderteknikbaserad yoga.

Jag hittade till yogan efter att ha arbetat med min kropp i många år. Sedan tjugoårsåldern har jag levt med ledgångsreumatism vilket har drivit mig till att anpassa, utforska min kropps begränsningar och så småningom i takt med jag mådde allt bättre, utvidga kroppens möjligheter. Idag mår jag väldigt bra men har vissa bestående rörelseinskränkningar. Alexandertekniken blev den pusselbit som hjälpte mig att finna MIN yoga och jag brinner för att hjälpa andra att finna sin!”

Borit driver företaget Vendels Städ&Service, har arbetat som lärare i grundskolan, universitetet och musikskolan under flera års tid och har även utbildningar inom musik och idé-och lärdomshistoria.

Våren 2019 träffar du Borit på

Mjukyoga & Avslappning – onsdagar kl.16


Carola B.

Carola är certifierad Viryayogalärare utbildad vid Nordiska Yoga institutet 2014 och har därefter gått flera påbyggnadsutbildningar i Viryayoga. Carola har undervisat i yoga sedan yogautbildningen och har lett olika typer av gruppträning i mer än 10 år.

“Ett begrepp inom yoga är ”swadhyaya”, självkännedom, och det är det jag tycker yoga handlar om. Yoga hjälper mig att lära känna min kropp och hur den fungerar i olika yogapositioner eller asanas. Yoga hjälper mig också att lära känna mitt sinne. Genom yoga kan jag förena kropp och sinne och nå harmoni med mig själv och andra levande varelser. I mina yogaklasser vill jag förmedla energi och glädje.”

Våren 2019 träffar du Carola på

Viryayoga Flow – tisdagar kl.19.00

Viryayoga Bas – lördagar kl.10.00


Kristina W.

“Träning och hälsa har alltid varit ett stort intresse för mig och jag har många års erfarenhet av att såväl driva träningsanläggningar som att lära ut rörelseglädje. Under de senaste åren upplever jag att samhället blivit allt mer stressat och pressat, och under mina sista år som chef levde jag själv med utmattning i både kropp och sinne. MediYogan, som från början var egen rehabilitering, hjälpte mig effektivt att minska såväl fysisk smärta som andra stressrelaterade symptom. 2016  startade jag företaget Yogadore – med passion för hälsa för både kropp och sinne, och med en önskan att sprida och stötta till god hälsa och välmående.” 

År 2004 grundade Kristina “Fitness and Aerobics Section” på Oxford University Club och under åren 2006-2016 arbetade hon som chef för Studenthälsan i Uppsalas träningsanläggningar Campus1477 och samtidigt som teamledare och instruktör. Genom åren har det blivit många instruerade pass och Kristina har haft glädjen att inspirera tusentals deltagare till fysisk aktivitet och rörelseglädje i en mängd olika träningsformer. Idag delar hon sin tid mellan att arbeta som fysioterapeut och att driva och lära ut på YOGACENTER UPPSALA.

Våren 2019 träffar du Kristina på 

Pilates – tisdagar kl.10.15, torsdagar kl.17.30, fredagar kl.11.30

MiMy Mindfulness & Medicinsk Yoga/MediYoga – torsdagar kl.18.40, fredagar kl.10


Maria B.

Yogan är en mycket viktig del av mitt liv sedan 2014. Jag hade provat yoga tidigare i livet och uppskattat det, men inte anammat yogan fullt ut. 2014 blev jag sjuk i utmattningssyndrom. Yogan blev min räddning ur sjukdom till det friska. Daglig yoga hjälper mig att hitta balansen i livet och må bra. Yoga har även hjälpt mig att bi kvitt långvariga smärtor i höfter och rygg. Jag kände starkt att jag vill dela med mig av det som yogan ger på så många plan. Jag valde därför att utbilda mig till instruktör i MediYoga 2016. Jag startade mitt eget företag Marias yogastund för att kunna arbeta med det som kommit att bli så viktigt för mig. Jag är även utbildad i yoga vid stress och utbrändhet.

Sedan tidigare är jag sjuksköterska och har arbetat länge inom vården. Min erfarenhet är från bland annat kirurgi, primärvård och hjärtsjukvård. För mig har det alltid varit viktigt att hjälpa andra människor, att få stötta, att vägleda och lyssna på. Att arbeta med människor, möta dem där de är i livet och lyssna in är något jag trivs med att göra och nu gör genom yogan.

Jag vill genom yogan möta dig där du befinner dig. Jag vill förmedla det viktiga i att du lyssnar inåt och praktiserar yoga på ett sätt som känns bra för dig och din kropp, yogar utifrån dina förutsättningar.

Våren 2019 träffar du Maria på:

MediYoga Bas – måndagar kl.17.30


Mia H.

Mia är utbildad hatha vinyasa lärare. Hennes tanke är att yoga passar alla, att det viktigaste är att lyssna på sin egen kropp och utgå ifrån dagsläget. Genom att lekfullt utforska, acceptera den egna kroppen och våga testa gränser (på ett säkert och tryggt sätt bär vi är redo) så utvecklas vi. Mia älskar människor och utmaningar. Hon försöker ha en positiv inställning i alla situationer, även de dagar när livet är en uppförsbacke. Mias morgonyoga är en härlig start på dagen både för kropp och för sinne.

“Pippi Långstrump och Modesty Blaise är förebilder som visar att allt är möjligt. Min största drivkraft är nyfikenhet och lusten att lära nytt.”

Våren 2019 träffar du Mia på

Lunch Hathayoga Flow – måndagar kl.11.30

Morgon Hathayoga Flow – torsdagar kl.7.00


Nina I.

Foto: Göran Segeholm

Nina är certifierad yinyogalärare. Hon hittade yogan 2010 och har prövat flera olika yogastilar. Hon fastnade för yinyogan därför att den ger en chans att vila, stanna upp, men också verktyg att hantera livet utanför mattan med mer klokhet och större medkänsla – med sig själv och andra.

Nina har sedan tonåren lett olika aktiviteter för både barn och vuxna: trampolinhoppning, volleyboll, teambuilding och workshops i kreativt skrivande. 2011 blev hon färdig folkhögskolelärare. För tillfället är Nina tjänstledig från sitt arbete som fritidsledare i Gottsunda och frilansar som yinyogalärare, skrivpedagog och författare. Hennes viktigaste arbetsredskap är nyfikenhet, tålamod och humor.

“Jag började med yoga som en träningsform, för att bli starkare och må bättre fysiskt. Med åren har jag upptäckt att yogan har något att ge på alla plan: fysiskt, känslomässigt och själsligt. Jag lever inte för att yoga – men jag yogar för att leva. För att ta vara på livet.”

Våren 2019 träffar du Nina på

Yinyoga – onsdagar kl.19.00