Våra pass

Friskvårdande kurser/klasser

Här kan du läsa om våra olika klasser.

Vill du läsa mer om våra workshops, se här. För rehabkurser i Stress & Utmattning och i MigränYoga, se här. För Yogaterapi, se här.

Mjuk Hathayoga

– lugn yoga med fokus på medvetenhet och frihet i din kropp

Mjuk Hathayoga för dig som är ny till yoga eller som vill ha ett lugn och inkännande tempo. Passet inleds med en aktiv vila, en medveten avslappning som används inom Alexandertekniken. Här lägger vi grunden för alla rörelser vi fortsätter med, stående, sittande, liggande. Borit guidar dig till att hitta friheten i din kropp, att låta din egen kropp leda dig rätt in i de olika positionerna. Allt sker i ett lugnt tempo som ger dig möjlighet att verkligen hinna lyssna på din kropp. Det finns även möjlighet till individuell anpassning av en position för dig som behöver det. Borit har själv erfarenhet av reumatism och har hittat yogan som en hjälp att må bra i kroppen, något hon vill förmedla vidare till dig som önskar mjuk och inkännande yoga som kan anpassas till dina förutsättningar. Passar bl a dig som är äldre eller dig som kan behöva göra anpassningar.

Lärare: Borit Karlsson


MediYoga

– meditation & yoga /medicinsk yoga för ditt välmående

Söker du ett sätt att minska in stress? Att öka ditt inre lugn? Att hitta ny energi och glädje? Då är MediYoga en yogaform för dig!

MediYoga är en meditativ yogaform där enkla yogaövningar och yogisk andning kombineras med djupverkande meditation och avslappning. På passen så släpper du alla prestationskrav och vänder istället blicken inåt och lyssna på din kropp och ditt sinne. Att göra MediYoga påverkar kroppen på många olika sätt. Yogan skapar flexibilitet, uthållighet och styrka. Den förbättrar matsmältningen, hormonbalansen, stärker nervsystemet, balanserar vänster och höger hjärnhalva, stärker immunförsvaret och förbättrar sömnen – för att nämna några effekter.

MediYoga 1  – pass som är anpassade att även kunna göras sittandes på stol.

Lärare: Kristina Widerborn

MediYoga 2 – pass som kan innehålla mer kraftfulla övningar och eldandning.


Yinyoga

– stanna upp och kom till ro

Yinyoga kännetecknas av vilsamma, stilla positioner med en lätt stretch när vi håller varje position 3-5 minuter. Genom att vi stillar oss i kroppen får även sinnet och tankarna en chans att komma till ro. I yinyogan arbetar vi med kroppens fascia (bindväv) istället för musklerna och vi lägger stort fokus på området mellan navel och knä, ett område med mycket bindväv och där vi ofta har spänningar.

Yinyoga passar alla. Med hjälp av kuddar och filtar anpassar du ställningarna efter dina förutsättningar. Om du har långvarig stelhet, smärtproblematik, känner dig trött eller överstimulerad och har många tankar som snurrar, då kan det vara extra bra att stanna upp i yinyogan eftersom vi genom passet även tränar på den medvetna närvaron.

Lärare: Malin Lagström


Hatha/Vinyasayoga

– kraftfull balans, styrka och smidighet

Hatha/vinyasayoga passar utmärkt när du vill ge dig själv en mer fysisk klass med en skön blandning av enkla andningsövningar och stärkande, stretchande positioner. Vi flödar genom solhälsningar och kraftfulla krigarsekvenser och balanspositioner och landar därefter på yogamattan i mer stillsamma positioner. Passet avslutas med en kortare vila. Det här passet passar dig som vill bygga styrka och smidighet och som vill utmana dig med olika övningar och i balanspositioner.

Lärare: Kristina Widerborn


Hathayoga Basic

–  90 minuter andning, mjuk yoga och djupavslappning

En klass för både dig som är ny till yoga och för dig som har en viss yogavana. Klassen inleds med fokus på andningen (pranayama). I ett lugnt tempo utförs sedan solhälsningar och olika asanas -stående, sittande och balanserande positioner varefter du landar i “Yoga Nidra” -liggande djupavslappning och meditation som guidas av din lärare.

”En halvtimmes Yoga Nidra motsvarar fyra timmars sömn.” /Swami Satyananda

Lärare: Monika Ryberg


Pilates

– för en stark och smidig kropp

I Pilates kombineras rörlighet med styrka och det ger oss en bättre hållning och smidigare kropp. Vi stärker djup, stabiliserande muskulatur och sträcker samtidigt områden som ofta är strama och spända. Fokus ligger på Core-musklerna och det är inte ovanligt med träningsvärk i mage och rumpa efter ett Pilatespass. Övningarna utförs liggandes och sittandes på matta. Vi använder även utrustning som rulle och flexband. Passar både dig som är ovan nybörjare och träningsvan.

Lärare: Kristina Widerborn


Softyoga

– en skön blandning mellan starkt och mjukt

Solhälsningar och enklare Hathaövningar efterföljs av inkännande MediYoga-övningar. Ett pass som helt enkelt kombinerar det bästa av två världar. Andningen löper som en röd tråd i passet och vi avslutar med en längre stunds avslappning.

Lärare: Kristina Widerborn


Senior Pilates & Senior MediYoga

– fortsatt vital i både kropp och sinne

Träna Pilates och MediYoga på pass som anpassas efter gruppen och efter dig. Pilatesträningen utförs på pilatesmatta, mestadels liggande. MediYogan utförs antingen sittande på yogamattan eller sittande på stol. I vilan väljer du själv om du sitter på stolen eller ligger ner på yogamattan. Seniorpassen är träning för dig som är 60+.

Tips! Även dagkurserna passar dig som är senior.

Lärare: Kristina Widerborn

Boka tid