Workshops/Specialpass

Workshops & Specialpass VT18

Lö 3/3 Yogalunch: Fri från stress

Lördagsmys med 90 minuter passet “Fri från stress”. Detta Mindfulness-MediYoga-pass utgår från ayurvedisk kunskap och balanserar ”vata”. I balans innebär Vata kreativitet och flexibilitet, men Vata i obalans kännetecknar intensiv tankeverksamhet, upplevd stress, svårigheter att släppa taget och sömnsvårigheter. Det här passet är för dig som vill ha ett lugnande pass; MediYoga med kroppsskanning och meditation för att släppa tankar och komma ner i varv. (Passet ingår i en stor hjärtstudie på Danderyds Sjukhus med start våren 2014.) Lärare: Kristina W

Efter yogan serveras en yogisk Vata-balanserande lunch i loungen. Gluten- och laktosfritt.

– Lördagen 3 mars kl.9.30, pris 395 kr Boka här


Lö 15/4 Knyt ditt eget Mala-halsband

Välkommen till en mysig workshop där du lär dig knyta mellan pärlorna i ditt malahalsband!
Malas är vackra halsband som kan användas till meditation, eller helt enkelt som ett fint smycke.
Vi knyter med halvädelsetenar. Du väljer vilka pärlor du vill använda (se valmöjligheter nedan) och får själv botanisera i och välja vackra mellandelar och silkestofsar. I priset ingår fika och ett grundmaterial till ett halsband. Vill du köpa med dig hem så finns det möjlighet att göra det till ett bra pris.
För dig som vill gör vi en kort guidad meditation där du får möjlighet att inviga och lägga din egen intention eller budskap i din mala.

Begränsat antal platser, max 10 personer. Du behöver inte ha några förkunskaper. Kom ihåg att ange vilken sten (se nedan) du vill knyta med i din bokning (skriv det i meddelande).

Söndagen den 15 april, kl.12.30-16. Lärare: Kristina W.

Välj pärlor:

Amazonit
Vit Howlit
Jade oliv
Svart lava

Amazonit – ökar din medvetenhet om dina känslor, tankar och handlingar mot andra människor. Den hjälper dig att se klarare och ökar din intuition och självkänsla. Amazonit lägger en bra grund för hälsosammare vanor.

Vit Howlit – är en sten för framgång, den ger dig mod att våga följa dina ambitioner hela vägen. Howliten låter dig inte stanna i tvekan utan stödjer dig så att din energi kommer till uttryck. Det är en mycket lugnande sten som kan fylla dig med ny inspiration och nya idéer, och dess energi är så kraftig att den nästan slår dig och får dig att agera.

Jade – är en skydds- och visdomssten, som drar till sig kärlek och pengar. Jade är lugnande och motverkar stress, den ger dig energi då du är trött. Stenen är helande och har beskyddande egenskaper.

Lava – representerar elementen eld och jord. Stenarna är rika på mineraler från djupet av jordens kärna. Elden förknippas med energi, självsäkerhet och passion, medans jord står för mer praktiska kvaliteter, återhållsamhet och materialism.

– Söndagen 15 april kl.12.30-16, pris 795 kr inkl material och fika Boka här


Tisdag 17/4 Yoga & Gongbad

    

Michael och Kristina hälsar dig välkommen till ett kraftfullt och samtidigt avslappnande pass. Vi börjar med Yoga som förbereder kroppen för djupavslappning. Efter yogan lägger du dig bekvämt tillrätta på yogamattan och upplever hur gongens vibrationer badar dig till djup avslappning och återhämtning.

Nyfiken på Gongbad? ”Gongbad” är när Gongens vibrationer sköljer över ditt kropp och sinne, med känslan av att du badar i ett hav av ljud som fyller och helar ditt medvetande. När man slår på gongen bildas en otrolig mängd vibrationer som vi uppfattar som ljud men som vi också kan känna i kroppen. Vibrationerna tar sig förbi våra tankar och vårt medvetande och kan på så sätt påverka oss på en djupare cellnivå. Våra energikanaler och chakran öppnas upp av vibrationerna och blockeringar kan lösas upp. Ett gongbad verkar mycket avslappnade och avstressande för kropp och själ. Gongbad har använts i över 6000 år, troligen längre, i olika kulturer för bl a healing, meditation och yoga.

Lärare: Värd Kristina – Yogalärare och MediYogaterapeut, och gästspelare Michael – Gongmästare och Kundaliniyogalärare.

– Tisdagen 17 april kl.18.30-20.15, pris 350 kr inkl. frukt och te  Boka här


Lö 28/4 Yoga för återhämtning: Restorative Yoga

Unna dig själv ett par timmar för total vila och återhämtning. Restorative yoga är en meditativ yogaform, där vi med hjälp av kuddar, filtar och block placerar kroppen på ett sätt som stimulerar det parasympatiska nervsystemet för att uppnå djupavslappning och återhämtning.
Vi utövar olika liggande positioner under mellan ca 10 och 20 minuter, På detta sätt tränar vi kroppen i att hitta nedvarvning, lugn och ro.
I Restorative vilar vi oss i form och släpper taget om stress och oro. Vi ska slappna av och vila. Släppa taget.
Workshopen pågår i två timmar. Lärare: Malin L

– Lördagen 14 april kl.9.30, pris 295 kr Boka här


Lö 5/5 Yoga för löpare & Sportmassage

En klass med yogaövningar som förbättrar din löpteknik när den ger balans, smidighet och styrka viktig för din löpning. Vi sträcker muskler som ofta är strama och stela vid löpning, bygger styrka och stabilitet i fotleder och vi stärker din djupa core-muskulatur som är så viktig för en god löparhållning. Vidare arbetar vi med andning och bygger mentalt fokus och styrka. Resultatet; du blir en smidigare löpare i både kropp och sinne, med mindre risk för löprelaterade skador. Yogapasset avslutas med sportmassage- med hjälp av foamrollers och bollar ger du muskler och bindväv en bitterljuv och välbehövlig massage.

Workshopen pågår i två timmar. Lärare: Kristina W

– Lördagen 5 maj kl.10, pris 295 kr Boka här


Sön 6/5 Tyst retreat

– Mental vila och tystnad för inre ro och harmoni.

Att få vara i tystnad är ett fantastiskt redskap som snabbt ger kontakt med din inre kärna och öppnar dina sinnen. På detta endags-retreat guidar Malin och Kristina dig i tystnaden, i en resa inåt till en inkännande och medveten närvaro. Du får möjlighet att lyssna på din kropp med mjuk yoga och att hitta stillhet i meditation. Vi gör en tyst promenad i vårens vackra Hågadalen – en naturupplevelse som öppnar dina sinnen. Det finns tid för eftertanke och reflektion, att uppleva stillhet och finna ro och lugn. Det finns också möjlighet att prova mindful colouring och du får nycklar till medveten närvaro i vardagen, att ta med hem.

Det finns ingenting du måste kunna, eller uppfylla, för att delta i retreaten. Inga steg du måste klara av, inga krav eller roller att spela. Kom som du är och tillåt dig att släppa taget om alla måsten. Det här är din dag att pausa resten av livet och att bara vara. Att landa, vila och fylla på med ny energi.

Utrustning finns på plats. Bär mjuka sköna kläder som du kan röra dig bekvämt i och kan slappna av i. Ta med ytterkläder efter väder till vår promenad.

– Söndagen 6 maj kl.10-16, 995 kr inkl. lunch, te och frukt Boka här


Psst… Håll koll här, vi uppdaterar kontinuerligt med workshops. Yogacenter Uppsala – en mötesplats för din yoga och hälsa. Välkommen! 


Tidigare workshops denna termin:

Lö 3/2 Yogabrunch: Stärk ditt immunförsvar

– Känner du dig glåmig och vintertrött? Då är det här MediYoga-passet för dig, 90 minuter långt och specialdesignat för att ge ditt immunsystem en boost när vi arbetar med såväl god matsmältning som stark aura. Ett pass som ger dig energi och glädje – för både kropp och sinne! 90 min MediYoga, lärare: Kristina Widerborn
Efter yogan serveras en yogisk brunch i loungen. Brunchen har givetvis fokus på antiinflammatorisk kost! Gluten- och laktosfritt.

– Lördagen 3 februari kl.9.30, pris 295 kr


Sön 11/2 Gravidyoga

MediYoga (medicinsk yoga) för gravida är ett fantastiskt redskap för att hjälpa dig inför den kommande förlossningen.
Du stärker din kropp på flera plan och du lär dig inte bara att slappna av utan också att fokusera. Din kroppsmedvetenhet och din intuitiva förmåga stärks också och du får total kontroll över din andning, vilket kommer vara till stor hjälp vid det kommande förlossningsarbetet. Gravidyoga rekommenderas från v.20 och ju tidigare du börjar träna gravidyoga desto bättre blir resultatet. Du kan träna ända fram till förlossningen.
Flera internationella studier visar att kvinnor som tränar yoga för gravida får mycket mindre ont och yogan hjälper också till att förbättra sömnen och minska stress och oro. Blivande mammor som tränade regelbundet hade också bättre blodtrycksnivå än de som inte gjorde det. Gravidyoga gör dig starkare, både fysiskt och mentalt och hjälpa dig att bättre klara påfrestningar och stress – inte bara inför förlossningen utan även inför föräldraskapet och överhuvudtaget i ditt dagliga liv.
På denna workshop gör vi två stycken gravidyogapass:  “Sträck ut och släpp spänningar” och “Vårda dig själv”. I priset ingår att du får välja ett av passen som du får som digitalt pass och kan fortsätta träna med hemma. Mellan passen tar vi en paus och då serveras en lättare, stärkande yogisk lunch.
Lärare: Kristina Widerborn

– Söndagen 11 februari kl.10-15, pris 795 kr


Lö 17/2 Yoga för återhämtning: Restorative Yoga

Unna dig själv ett par timmar för total vila och återhämtning. Restorative yoga är en lugn yogaform, där vi med hjälp av kuddar, filtar och block håller sittande och liggande positioner som varvar ner nervsystemet för att uppnå djupavslappning och återhämtning. I både kropp och huvud.
I Restorative vilar vi oss i form och släpper taget om stress och oro.
Workshopen pågår i två timmar.
Lärare: Malin L

– Lördagen 17 februari kl.9.30-11.30, pris 295 kr