Workshops, special juni -18

 


Tidigare program denna termin:

Lö 3/2 Yogabrunch: Stärk ditt immunförsvar

– Känner du dig glåmig och vintertrött? Då är det här MediYoga-passet för dig, 90 minuter långt och specialdesignat för att ge ditt immunsystem en boost när vi arbetar med såväl god matsmältning som stark aura. Ett pass som ger dig energi och glädje – för både kropp och sinne! 90 min MediYoga, lärare: Kristina Widerborn
Efter yogan serveras en yogisk brunch i loungen. Brunchen har givetvis fokus på antiinflammatorisk kost! Gluten- och laktosfritt.

– Lördagen 3 februari kl.9.30, pris 295 kr


Lö 17/2 Yoga för återhämtning: Restorative Yoga

Unna dig själv ett par timmar för total vila och återhämtning. Restorative yoga är en lugn yogaform, där vi med hjälp av kuddar, filtar och block håller sittande och liggande positioner som varvar ner nervsystemet för att uppnå djupavslappning och återhämtning. I både kropp och huvud.
I Restorative vilar vi oss i form och släpper taget om stress och oro.
Workshopen pågår i två timmar.
Lärare: Malin L

– Lördagen 17 februari kl.9.30-11.30, pris 295 kr


Lö 3/3 Yogalunch: Fri från stress

Lördagsmys med 90 minuter passet “Fri från stress”. Detta Mindfulness-MediYoga-pass utgår från ayurvedisk kunskap och balanserar ”vata”. I balans innebär Vata kreativitet och flexibilitet, men Vata i obalans kännetecknar intensiv tankeverksamhet, upplevd stress, svårigheter att släppa taget och sömnsvårigheter. Det här passet är för dig som vill ha ett lugnande pass; MediYoga med kroppsskanning och meditation för att släppa tankar och komma ner i varv. (Passet ingår i en stor hjärtstudie på Danderyds Sjukhus med start våren 2014.) Lärare: Kristina W

Efter yogan serveras en yogisk Vata-balanserande lunch i loungen. Gluten- och laktosfritt.

– Lördagen 3 mars kl.9.30, pris 395 kr


Sön 11/3 Uppsala Yogar

Yogastudios i föreningen Uppsala Yogar går ihop och bjuder in till yoga för välgörande ändamål. I år samlade vi in hela 31000 kr tillsammans till Uppsala Tjej- och transjour.  YOGACENTER UPPSALA ordande följande pass:

  • Yoga & Gongbad
  • Yoga Nidra
  • MediYoga för God Sömn

Tisdag 17/4 Yoga & Gongbad

    

Michael och Kristina hälsar dig välkommen till ett kraftfullt och samtidigt avslappnande pass. Vi börjar med Yoga som förbereder kroppen för djupavslappning. Efter yogan lägger du dig bekvämt tillrätta på yogamattan och upplever hur gongens vibrationer badar dig till djup avslappning och återhämtning.

Nyfiken på Gongbad? ”Gongbad” är när Gongens vibrationer sköljer över ditt kropp och sinne, med känslan av att du badar i ett hav av ljud som fyller och helar ditt medvetande. När man slår på gongen bildas en otrolig mängd vibrationer som vi uppfattar som ljud men som vi också kan känna i kroppen. Vibrationerna tar sig förbi våra tankar och vårt medvetande och kan på så sätt påverka oss på en djupare cellnivå. Våra energikanaler och chakran öppnas upp av vibrationerna och blockeringar kan lösas upp. Ett gongbad verkar mycket avslappnade och avstressande för kropp och själ. Gongbad har använts i över 6000 år, troligen längre, i olika kulturer för bl a healing, meditation och yoga.

Lärare: Värd Kristina – Yogalärare och MediYogaterapeut, och gästspelare Michael – Gongmästare och Kundaliniyogalärare.

– Tisdagen 17 april kl.18.30-20.15, pris 350 kr inkl. frukt och te


Lö 28/4 Yoga för återhämtning: Restorative Yoga

Beskrivning, se ovan


Tis 29/5 Yoga, mindfulness och träning för golfare. 

Inställt, detta evenemang ges istället senare i höst.