Temapass & Workshops VT19

Temapassen genomförs med minst 5 bokade deltagare. Kom ihåg att boka din plats senast 4 dagar innan om du vill gå. Om det då inte är 5 bokade ställs passet in. I mån av plats går det bra att boka senare. Betalning görs med värdekort eller Klarna vid bokningen eller med swish på plats.


Restorative Yoga & Gongspel – sön 14 april kl.10

En favorit i repris – Restorative yoga – kommer tillbaks i vår!

Unna dig själv ett par timmar för total vila och återhämtning. Mjuk och vilsam Restorative yoga i kombination med djupavslappnande gongspel.

Restorative Yoga är en vilsam yogaform, där vi med hjälp av kuddar, filtar och block placerar kroppen i olika, vilsamma positioner som stimulerar nerv- och hormonsystemet att uppnå djupavslappning och återhämtning. Vi håller varje viloposition ca 10-15 minuter, på detta sätt tränar vi kroppen i att hitta nedvarvning, lugn och ro.

Med Gongens vibrationer ger du såväl sinnet som kroppen sound healing och djup avslappning. Sound healing har använts i många tusen år som ett kraftfullt sätt till återhämtning, självläkning och vila.

Passet startar kl.10, det är helt OK att komma nyvaken och ofixad i mjukisar. Du vilar, andas och vaknar sedan som en “du.2” redo njuta av söndagen.

Temapasset pågår i två timmar. Efteråt bjuds på te och fika.
Lärare: Kristina W.

Pris: 295 kr inkl. fika /tillfälle (varje tillfälle är fristående)

Söndagen den 14 april –  Boka din plats här


Kundaliniyoga & Gong 12 maj kl.10

Michael hälsar dig välkommen till ett kraftfullt och samtidigt avslappnande pass.

Vi börjar med Yoga som förbereder kroppen för djupavslappning. Kundaliniyogan är tusentals år gammal yogatradition som kom till västvärlden i slutet av 60-talet med Yogi Bhajan. Övningarna är oftast enkla att utföra vilket gör kundaliniyoga till en yogaform som passar de flesta.

En kundaliniyogaklass utförs med sekvenser förutbestämda positioner och rörelser, så kallade kriyas, bestående av lugna eller snabba, repetitiva rörelser. Rörelserna kombineras med en andningsteknik som anses förstärka dess effekter. Klassen avslutas sedan med avslappning och meditation.

Efter yogan lägger du dig bekvämt tillrätta på yogamattan och upplever hur gongens vibrationer badar dig till djup avslappning och återhämtning, s k Gongbad. Gongens vibrationer sköljer över ditt kropp och sinne, med känslan av att du badar i ett hav av ljud som fyller och helar ditt medvetande. När man slår på gongen bildas en otrolig mängd vibrationer som vi uppfattar som ljud men som vi också kan känna i kroppen. Vibrationerna tar sig förbi våra tankar och vårt medvetande och kan på så sätt påverka oss på en djupare cellnivå. Våra energikanaler och chakran öppnas upp av vibrationerna och blockeringar kan lösas upp. Ett gongbad verkar mycket avslappnade och avstressande för kropp och själ. Gongbad har använts i över 6000 år, troligen längre, i olika kulturer för bl a healing, meditation och yoga.

Efteråt bjuds på fika.

Lärare: Michael – Gongmästare och Kundaliniyogalärare.

Pris: 295 kr inkl fika

Söndagen den 12 maj kl.10-11.30 (fika efter) –  Boka din plats här


Soma Move & Mind – sön 19 maj kl.17

Amelie tar dig med på en upptäcksresa genom kropp och sinne.

SomaMove är en holistisk rörelselära som är atletisk och samtidigt mjuk, som ger styrka, smidighet och puls. Soma Move är inspirerat av yogan och flödande sekvenser, men till skillnad från traditionell yoga är Soma Move förutom smidighet, styrka och balans även cardio med intensiva flöden i ett skönt flow som sätter fart på pulsen.

SomaMind ger dig möjlighet att nå en ny nivå av funktionell stillhet med fokus på mental och fysisk återhämtning.

Klassen inleds med Soma move och avslutas med Soma Mind.

Kom ihåg att boka senast ons 15 maj.

Pris: 225 kr

Söndagen den 19 maj –  Boka din plats här


Balansera dina doshor – Pitta, Kapha, Vata

Dessa temapass var först planerade till mars-april, men vi har ändrat datumet efter önskemål:

Del 1. Pitta – lö 11 maj kl.10

Del 2. Kapha – tors 23 maj kl.19

Del 3. Vata – sön 26 maj kl.10

Ayurveda är ett mångtusenårigt läkekonstsystem från Indien som bygger på beprövade erfarenheter. Den uppstod som en följd av Vedakulturen för c:a 10 000 år sedan. Ordet Ayurveda är sanskrit, där “Ayur” betyder liv och ”Veda” betyder vetskap eller kunskap. Med hjälp av läran om Ayurveda får vi vägledning för hur vi kan leva varje dag i balans med oss själva.

Enligt Ayurveda består varje människa av olika sammansättningar av: vata (luft), pitta (eld) och kapha (vatten). Alla tre doshorna (energityperna) vata, pitta, kapha finns i allt och alla, hela vår natur kan förstås med hjälp av dem. Hälsa enligt Ayurveda är när dessa tre energier är i balans.

Vid tre tillfällen yogar vi enligt Viryayogans klasser inspirerade av Ayurveda för att balansera pitta, kapha och vata:

Pitta kopplas till elementet eld. När pitta är i balans får du mycket gjort och upplever att du klarar av det mesta. Obalans kan leda till att du blir extra kritisk och överarbetar allt. I den här klassen får du bejaka det rörliga och ta in vattenelementet att leka med. Om du alltid jobbar hårt, se om du här kan mjukna.

Kaphas elementet är jord, här får du jobba med grundning och stabilitet. Detta är en flödande vinyasaklass från viryayogans ayurvedainspirerande kaphaflöde. Fokus är på att jobba med stabilitet och att få ökad kroppskännedom genom att förhålla sig till en tänkt mittlinje.

Vata kopplas till elementet luft. Karaktärsmässigt är vata lite flyktigt, föränderligt och idérikt. Vataobalans kan leda till känsla av orolighet. För att balansera fokuserar vi därför här på att grunda och förankra. Du kommer få flöda lugnt och metodiskt genom både stående och sittande positioner, samt genom en kort lek med armbalanser.

Anmäl dig till ett tillfälle eller flera.

Klassen passar både nybörjare och vana utövare. Alla övningar görs mjukt och kontrollerat, efter din förmåga och på dina villkor.

Lärare: Carola
Pris: 195 kr/pass

OBS! Observera att du behöver boka dessa pass senast några dagar i förväg.

Balansera Pitta – lördagen den 11 maj kl.10-11.30, boka senast tis 7 maj –  Boka din plats här

Balansera Kapha – torsdagen den 23 maj kl.19-20.30, boka senast söndag 19 maj – Boka din plats här

Balansera Vata – söndagen den 26 maj kl.10-11.30, boka senast tis 21 maj – Boka din plats här

Varmt välkommen!